Uppvisningar

Uppvisning för er?

Föreningens medlemmar kan naturligtvis bokas för uppvisningar av olika slag.
Är du intresserad av vi har en uppvisning på ditt företag, eller ett arrangemang, hör av dig till någon av kontaktpersonerna i föreningen, eller använd vårt kontaktformulär, så kontaktar vi dig.

Midsommarafton och nationaldagen

Midsommarafton är den stora uppvisningsdagen. Då medverkar större delen av gillet, som mest har det varit 23 par dansare samt 5 – 10 spelmän. De platser som vi normalt besöker dagtid är Jamtli, Stocke Titt samt Kyrkås.

Vi dansar även på äldreboenden enligt önskemål, t ex på Ljungen vid Blå Center någon dag före Midsommarafton.

Vi har dansat i Stora Kyrkan i Östersund, Hornsbergskyrkan på Frösön och Frösö Kyrka samt kyrkorna i Kyrkås, Lit, Ås, Rödön, Nässkott, Marieby och Brunflo. Olika vårdhem har också fått se oss vid många tillfällen.

Jubileumsuppvisningar

Gillet firade 40 år 1994, samtidigt med Jämtland-Härjedalens distrikt. Vårt gille anordnade ett distriktsarrangemang, en jubileumsfolkdansturné, i slutet av juli och början av augusti 1994. Deltagare från flera folkdansgillen i distriktet samarbetade och genomförde denna turné som pågick i 11 dagar. Vi besökte de större orterna i Jämtlands län och varje plats fick då se en stor folkdansuppvisning. Hela gänget förflyttades, med hyrd buss, till en ny plats varje kväll.

Gillet firade 50 år 2004. Det som utmärkte detta jubileumsår var att vi nästan varje månad under året hade ett speciellt arrangemang just för att fira de 50 åren.

  • Januari: Allaktivitetsdag på Tiljan = Öppet Hus för allmänheten. All vår verksamhet presenterades i tur och ordning, 4 vändor under 4 timmar en lördag.
  • Februari: Uppvisningar på olika äldreboenden.
  • Mars: Flera olika aktiviteter i samband med Gregoriemarknaden, bland annat dans på torget samt uppvisning på Gregoriekappleiken.
  • April: Påsktok i Torvalla. Nyvälle arrangerade en välbesökt kväll på Blåkulla
  • Maj: Uppvisning på Campus av Nyvälle.
  • Juni: Gågateschottis samt skivsläpp av Tiljans spelmäns första CD. Nationaldagsfirande.
  • Juli: Semestermånad.
  • Augusti: Logdans på Hårkvallen i Lit.
  • Oktober: Den stora jubileumsfesten på Folkets Hus tillsammans med J-H:s distrikt.

Gillet firade 60 år 2014. Firandet då bestod av en rejäl middag på Tiljan. Det var 128 anmälda till festen.
Mycket god mat, många roliga dansminnen från medlemmarna, suverän videoresumé, toppen sångsolist, tjusig dansuppvisning med ”Högreståndsdansgänget”, jättestort spelgäng, man fick träffa många gamla bekanta, slöjd- och konstutställning med alster av gillets medlemmar. En fantastisk kväll, 7 timmar lång. GRATTIS, hela gillet.